Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a kabalaajandek.hu weboldalon (a továbbiakban: Honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének Vásárló általi használatának feltételeit. Kérjük Önt, hogy az Általános Szerződési Feltételeket szíveskedjen átolvasni, mert megrendelése elküldésével egyidejűleg kijelenti, hogy ismeri, magára nézve kötelezőnek tekinti és elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, továbbá tudomásul veszi, hogy rendelése fizetési kötelezettséggel jár. Abban az esetben, ha Ön nem ért egyet a jelen ÁSZF tartalmával, úgy nem jogosult a webáruház tartalmának megtekintésére és a rendelés leadására.

Vásárló személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik, mely elérhető közvetlenül a fő oldalról.

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják.

A szerződés nyelve magyar.

A Vásárló kifejezetten tudomásul veszi, hogy a megrendelés kinyomtatott sorszámmal vagy kóddal ellátott visszaigazolás szerződés írásba foglalásának minősül, azokat Szolgáltató iktatja, így az utólag hozzáférhető és megtekinthető.

Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

Vásárló a Honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

 • 1 SZOLGÁLTATÓ

Cégnév: Rév 2001 Kft

Székhely: Révfülöp, Szőlőskert ltp. 11.

Adószám: 12814123-2-19

Cégjegyzékszám: 19-09-506339

Email: kabala@kabalaajandek.hu

Telefon: +36 20 981 3169

Kapcsolattartó személy neve: Bogdán József

Hétfő-Péntek: 9:00-15:00

 • 2 VÁSÁRLÓ

Vásárló mindazon személy, aki a Rév 2001 Kft hivatalos üzlethelyiségében vagy ügyfélkapcsolati pontjain személyesen vagy a kabalaajandek.hu internetes oldal, webshop (a továbbiakban Honlap) igénybevételével elektronikus úton leadott megrendeléssel a jelen ÁSZF-ben meghatározott feltételekkel digitális képről, ajándéktárgy vagy egyéb a Rév 2001 Kft által nyújtott szolgáltatást igénybe veszi.

 • 3 SZERZŐDÉS TÁRGYA

A Vásárló által a www.kabalaajandek.hu internetes oldalon (a továbbiakban Honlap) található alkalmazások útján a Szolgáltató részére megküldött digitális fényképek, szövegek előállítása, illetve eseti jelleggel, azzal összefüggő további szolgáltatások (a továbbiakban: Áruk), valamint a Rév 2001 Kft által nyújtott további szolgáltatások megrendelése és leszállítása.

 • 4 A HONLAPON TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS

4.1. Regisztráció

A Honlap tartalmának jelentős része elérhető minden Vásárló számára, regisztráció nélkül. Vásárló regisztrálni a honlap felületén megtalálható „Regisztráció” menüpontra kattintást követően tud, ahol a következő adatokat szükséges megadnia a Szolgáltató részére: e-mail cím, jelszó, vezetéknév, keresztnév, számlázási adatok, cím, telefonszám.

A regisztráció sikeréről a Szolgáltató e-mailben tájékoztatja a Vásárlót.

A Vásárló jogosult a regisztrációját bármikor törölni a kabala@kabalaajandek.hu e-mail címre küldött üzenettel. Az üzenet megérkezését követően Szolgáltató köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. Vásárló Vásárlói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

A Vásárlói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag a Vásárló a felelős. Amennyiben Vásárló tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

A Vásárló vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

4.2. Megrendelés

A megrendelés feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 9-15 óráig történik. Természetesen a vásárlók ezen időintervallumon kívül is leadhatják a megrendelést, mely a következő munkanapon kerül feldolgozásra.

A megrendelés teljesítése

Az Eladó előzetesen tájékoztatja a Vásárlót a szállítás költségéről a Megrendelés leadásának folyamata során, valamint a Weboldal erre szolgáló felületein. Az Eladó előzetesen tájékoztatja a Vásárlót a Termék kiszállításának várható időpontjáról, azonban a Termékek szállításával kapcsolatos értesítések és közlések – különös tekintettel a szállítás várható időpontjára – csupán tájékoztató jellegűek, azok nem válnak a szerződés részévé. Ennek alapján sem az Eladó, sem a Vásárló nem fordulhat kártérítési igénnyel a másik félhez a szállítással kapcsolatban tett nyilatkozatokban, tájékoztatásokban rögzítettek meghiúsulása, illetve elmaradása esetén.

Megszemélyesített tárgyak megrendelése 

A termék kategória kiválasztása után a termék oldalon lehetősége van a Vásárlónak kiválasztani a számára megfelelő terméket és rendeléskor a "Megjegyzés" rovatba beírni a személyes szövegeket és megrendelni a kívánt terméket, valamint e-mail címünkre elküldeni a képi anyagot.

A Vásárló a kívánt menübe kattintva ki tudja választani, hogy milyen típusú nyomtatást, dekorációt, ajándékot kér a rendelkezésre álló lehetőségek közül. Ha ezt megtette, akkor „Kosár” gombra kattintani, ahol a kosár oldalra jut a Vásárló. Itt leellenőrizheti a kosarának a tartalmát. Ha mindent rendben talált, akkor a „Következő lépés, Bejelentkezés” feliratra kattintva, be kell jelentkeznie fiókjába, vagy ha még nem regisztrált, akkor itt megteheti. Regisztráció esetén meg kell adnia, a 4.1. pontban meghatározott adatokat. Ezután a „Következő lépés, fizetési mód” feliratra kattintva kiválasztani a fizetési módot a látható ikonok valamelyikére kattintva. A megjelenő táblázat tetején a szállítási módot is ki kell választania. 

A választott átvételi módtól függően haladhat tovább a rendelési folyamaton:

Házhoz szállítás: A „Fizetési mód” gombra kattintva választhatja ki, mivel szeretne fizetni (Visa, Mastercard, Maestro, Készpénz átvételkor), majd leellenőrizheti számlázási címét. A „Megrendelés ellenőrzése” linkre kattintva jut a megrendelése összefoglalójához. Itt összesítve megtekinthető a megrendelésre kerülő kosara. Az ÁSZF elfogadását követően, a „Megrendelés elküldése” gombra kattintással érvényesítheti megrendelését.

Személyes átvétel: Választhatja a Személyes átvétel opciót, mely során üzletünkben személyesen veheti át megrendelt termékét. A „Megrendelés ellenőrzése” linkre kattintva jut a megrendelése összefoglalójához. Itt összesítve megtekinthető a megrendelésre kerülő kosara. Az ÁSZF elfogadását követően, a „Megrendelés elküldése” gombra kattintással érvényesítheti megrendelését.

4.3. Termékek ára

A Honlapon megjelenített termékek vételára az általános forgalmi adót és egyéb közterheket is tartalmazó módon van feltüntetve. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. A szállítási díj a vásárlás végén adódik hozzá a termék(ek) árához, attól függően, hogy a Vásárló milyen szállítási módot választ ki.

A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre.

A Honlapon megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Honlapon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Honlap felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő teljesítést, amelynek ismeretében a Vásárló elállhat vásárlási szándékától.

4.4. Adatbeviteli hibák javítása

Vásárlónak a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig a Honlapon bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására, akár a saját fiókjában (Vásárlói adatok módosítása), akár a megrendelési felületen (pl. termék törlése a kosárból az „x” gombra kattintva). Adatbeviteli hibának minősül például egy rosszul megadott mennyiség, rossz termék elhelyezése a kosárban, majd a termék törlése a kosárból, rendelési adatok elírása stb. (pl. szállítási cím). A rendelés során a fogyasztónak folyamatosan lehetősége van a bevitt adatok javítására/törlésére. Amennyiben Ön már továbblépett a javítani kívánt adatlapon, de még nem véglegesítette a megrendelést, úgy célszerű a böngésző vissza gombjára kattintani a kívánt oldal megjelenéséig, ahol a fogyasztó a módosítást el tudja végezni.

4.5. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Vásárló által elküldött ajánlat megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja a Vásárló részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Vásárló által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget. Ha a Vásárló rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt egy napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé, az adatok javítása érdekében.

Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül (48 órán belül) nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

E visszaigazoló e-mail Szolgáltató részéről a Vásárló által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és Vásárló között.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

4.6. Fizetés

Készpénzben, az áru üzlethelyiségben történő átvételekor: Az áru átvételekor történő fizetés választása esetén a Vásárló a Szolgáltató üzlethelyiségében fizeti meg a termék vételárát készpénzben a Szolgáltató vagy megbízottja részére. Készpénzes fizetésre csak magyar forintban (HUF) van lehetőség. A termék átvételére a Vásárló a fizetést követően jogosult.

Fizetés utánvétellel: A  megrendelés végösszegét a Vásárlónak van lehetősége a futárnál készpénzben teljesíteni. A csomagok GLS futárszolgálat igénybevételével kerülnek kiszállításra, általunk kiválasztva a rendelésekhez optimalizálva.

Bankkártyával: A megrendelés végösszegének azonnali kifizetése történhet a Simple Pay by OTP Bank Nyrt. bankkártyás rendszerén keresztül. A rendszer biztonságos csatornát használ és automatikus. Kizárólag a Vásárló által megadott, a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat kapja meg a titkosítással ellátott fizetőoldalon. A megrendeléssel kapcsolatos személyes adatokról és a vásárlás tartalmára vonatkozó információkról a Bank nem kap értesítést Szolgáltatótól. Másfelől, a fizetőoldal adattartalmáról a Szolgáltató szintén nem értesül, azokat csak a Banki szolgáltató érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a bank oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez a Vásárló internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást. A megrendelés végösszegeként kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül a Vásárló folyószámláján. A bankkártyával való fizetés a Banki szolgáltató Simple Pay by OTP Bank Nyrt. szerverén keresztül történik erős (128 bites) SSL technológiával kódolt weboldalon keresztül, így az Ön banki adatai garantáltan nem kerülnek illetéktelenek tudomására az Interneten keresztül. Ha az online fizetéssel kapcsolatban kérdése, észrevétele van, hívja az ügyfélszolgálatunkat. A szolgáltató megrendelés során keletkezett és birtokába jutott adatokat nem tárolja, azaz a kártyabirtokos vagy megrendelő nevét kizárólag a kártyabirtokos által engedélyezett tranzakció végrehajtása céljából használhatja fel. A szolgáltató a tranzakció során keletkezett egyéb más adatokkal nem rendelkezik.

A Vásárló hibájából eredően jelszavának harmadik személy által történő felhasználásból adódó károkért Szolgáltató felelősséget nem vállal. Vásárló kijelenti, hogy a megrendelt és teljesített szolgáltatások ellenértékét vissza nem követeli. A Vásárló hibájából történt hibás, téves adatbevitelből, megrendelés elírásból származó károkért a Szolgáltató semmilyen felelősséget, visszafizetést, visszatérítést nem vállal. A hibás adatok megadása miatt keletkezett károkért a szolgáltató felelősséget nem vállal, a bejelentett reklamációkat haladéktalanul kivizsgálja és lehetőségeihez mérten kezeli.

Az elfogadható bankkártya típusok: VISA, MASTERCARD, MAESTRO

4.7. Számla

Szolgáltató a megrendelt termékek kiszállításakor vagy személyes átvétel esetén az átvevő pont a Vásárló részére, a kifizetés igazolására, a termékkel együtt kinyomtatott számlát ad.

4.8. Szállítás

A szállítást a Szolgáltató a Vásárló által megadott szállítási címre a GLS futárszolgálat igénybevételével teljesíti a csomag kiszállítását. A Honlapon leadott rendelések kiszállítása hétfőtől-péntekig, 08:00-16:00 óra között történik. Amennyiben Vásárló ezen időszakban nem tartózkodik a megadott címen, szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol a szállítási időszakban a Vásárló biztosan át tudja venni a megrendelt terméket.

Ha a Vásárló nem tartózkodik az általa a rendelés során megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a futár még kétszer megkísérli az átadást.

A terméknek a futártól való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a futár távozása után a Szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. Az átvételi dokumentum aláírásával tehát elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

Ha a Vásárló sérülést tapasztal a terméken vagy nincs megelégedve a minőségével vagy a csomagolás sérült, az átvétel során, a sérülésekről a kiszállítást végző személy jelenlétében jegyzőkönyv felvételét kell kérni és a Vásárló nem köteles a terméket átvenni. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért Szolgáltató felelősséget nem vállal!

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a kézbesítőnek. Át nem vett, visszaküldött csomag esetén a visszaszállítás díját a Szolgáltató a Vásárlóra terheli, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő utalása esetén áll módjában ismételten elindítani.

4.8.1. Szállítási költségek

A termékek kiszállításának költsége terméktől és mérettől függően változik, melyről bővebben a Vásárló a következő linken keresztül tájékozódhat: www.kabalaajandek.hu

4.8.2. Szállítási határidő

A megrendelés kiszállításának határideje a termék típusától és a választott szoltatástól függően 1-10 munkanap.

Szolgáltató – Felek eltérő megállapodásának hiányában – a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.

A Szolgáltató késedelme esetén a fogyasztónak minősülő Vásárló jogosult póthatáridőt tűzni. Ha a Szolgáltató a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni.

A Fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni, ha:

 1. a)a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta; vagy
 2. b)a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben – és nem máskor – kellett volna teljesíteni.

4.9. Személyes átvétel

Vásárló a megrendelt termékeket személyesen is átveheti a Szolgáltató a megrendelési folyamat során kiválasztott üzlethelyiségében. A termék átvételének legkorábbi időpontjáról Szolgáltató telefonon vagy e-mailben értesíti a Vásárlót.

 • 5 ELÁLLÁSI JOG

A Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak.

A Rév 2001 Kft. kizárólag egyedi megrendelés alapján készít, nyomtat, dekorál, gravíroz és állít össze megrendeléseket, amelyeket egyértelműen minden esetben a vásárló személyére szab annak utasításai, megrendelése alapján.

Megrendeléskor a szolgáltató erre külön egyedi lemondási feltételeket szab, amely tényéről a vásárlót előzetesen tájékoztatja és megrendelést kizárólag annak megismerésével és elfogadásával tud fogadni.

A fentiekről, minden megrendelésbe bekerül a lemondási feltételeket elfogadó lábjegyzék, amelyet a vásárló tett.

Minden más esetben, sérülés vagy a szolgáltatónak felróható hiba esetén a termék visszavételét Szolgáltató díjmentesen biztosítja.

A szolgáltató a megrendelésben megadott szövegek, képek, képi anyagok helyességét, a képi anyagok szerzői jogát nem vizsgálja, az a vásárló felelőssége és tulajdona, megrendelés elkészülte után a képi anyagokat 12, szöveg, grafikai anyagokat 24 hónap leteltével automatikusan törli saját rendszeréből.

A vásárló által, tévesen, elírt, elrontott megrendelésekért felelősséget nem vállal, a gyártást, termékek összekészítését a megrendelésben szereplő adatok alapján készíti. Az így elkészült termékek költségét, igény szerinti újragyártását a megrendelő kötelessége megtéríteni.

 • 6 SZAVATOSSÁG

6.1. Kellékszavatosság

Vásárló az átvevő hellyel vagy a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén Vásárló az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Vásárló érvényesíteni már nem tudja.

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

Vásárló – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Vásárló nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Vásárló a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szolgáltatóval.

Vásárló közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Vásárló igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Vásárló részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Vásárlónak felróható okból keletkezett, nem köteles Vásárló által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vásárló köteles bizonyítani, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha Vásárló a szavatossági igényét a terméktől – a megjelölt hiba szempontjából – elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szolgáltatóval.

Vásárló közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Vásárló igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Vásárló részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Vásárlónak felróható okból keletkezett, nem köteles Vásárló által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vásárló köteles bizonyítani, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha Vásárló a szavatossági igényét a terméktől – a megjelölt hiba szempontjából – elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

6.2. Termékszavatosság

A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő vásárló – választása szerint – a 6.1. pontban meghatározott jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.

Termékszavatossági igényként Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vásárlónak kell bizonyítania.

Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét Vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A Vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

Vásárló termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával (Szolgáltató) szemben gyakorolhatja.

A gyártó, forgalmazó (Szolgáltató) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak, forgalmazónak (Szolgáltató) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

6.3. Jótállás

Szolgáltató nem értékesít olyan terméket, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozna.

6.4. Szavatossági igények érvényesítése

Szavatossági igényeit Vásárló érvényesítheti:

Házhozszállítás esetén:

Név: Rév 2001 Kft

Telefon: +36 20 981 3169

E-mail: kabala@kabalaajandek.hu

Személyes átvétel esetén az adott átvételi pontban/üzletben.

 • 7 JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

7.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

Amennyiben a Szolgáltató a Vásárló által megfogalmazott panaszt nem tartja jogosnak úgy azt köteles megindokolni és a Vásárló részére írásban elküldeni, továbbá köteles írásban tájékoztatást adni, a Vásárló részére, hogy panaszának jellege szerint, mely panaszügyintézési lehetőségek állnak rendelkezésére. A Szolgáltató köteles megadni a Vásárló lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti illetékes békéltető testület székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetőségét és levelezési címét.

A Vásárló a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszait a következő elérhetőségeken terjesztheti elő:

Levelezési cím: Rév 2001 Kft 8253 Révfülöp, Szőlőskert ltp. 11.

Telefonszám: +36 20 480 0650

E-mail: kabala@kabalaajandek.hu

A területileg illetékes Területi Főfelügyelőség elérhetőségei:

Területi Főfelügyelőség neve: Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Műszaki, Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály (Címe: 8200, Veszprém, Mindszenti József u. 3-5)

 

Területi Főfelügyelőség székhelyének postai címe: 8200 Veszprém, Mindszenty József u. 3-5.

Területi Főfelügyelőség telefonszáma: (88) 550-510

Területi Főfelügyelőség e-mail címe: veszprem.fogyasztovedelem@veszprem.gov.hu

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

A webáruház tevékenységével, vagy a webáruház által forgalmazott termékkel kapcsolatos panaszukat e-mailben és postai úton is benyújthatják a webáruház üzemeltetője részére. Amennyiben a webáruház üzlethelyiséggel is rendelkezik, úgy panaszukat személyesen is közölhetik a Szolgáltatóval. A Szolgáltató az e-mailen vagy postai úton érkezett panaszra köteles érdemben írásban válaszolni és 25 napon belül a vásárló részére elküldeni.

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt köteles megőrizni.

A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Vásárlónak átadni köteles, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni;

A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Vásárlónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 25 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vásárlót.

7.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben Szolgáltató és Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, milyen jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Vásárló számára:

– Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál

– Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

A szolgáltató székhelye szerinti békéltető testület: VESZPRÉM MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET

Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1.

Telefon: +36-88-814-121

E-mail:  info@bekeltetesveszprem.hu 

Fogyasztóvédelmi hatóság

A Fogyasztók a fogyasztóvédelmi panaszaikat a lakhelyükhöz legközelebb eső illetékes járási hivatala fogyasztóvédelemmel foglalkozó munkatársainál jelentetik be. A panasz elbírálását követően szükség esetén lefolytatják a hatósági eljárást. A másodfokú hatósági feladatok – amelyeket korábban az NFH látott el – országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatalhoz kerültek. A járási hivatalok listája az alábbi linken található: http://jarasinfo.gov.hu/

Békéltető Testület

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

Amennyiben a Vásárló fogyasztói panaszát a szolgáltató elutasítja, úgy a Vásárló a Szolgáltatóval szemben jogosult fogyasztói panasszal élni, melyet a Vásárló lakhelye, vagy tartózkodási helye szerinti illetékes Békéltető Testülethez nyújthat be. A békéltető testület eljárása a Fogyasztó kérelmére indul. A Fogyasztó békéltető testülethez fordulás feltétele, hogy a fogyasztó megkísérelje a vitát közvetlenül a vállalkozással rendezni. A közvetlen vitarendezés történhet személyesen a szolgáltató ügyfélszolgálatán, telefonon, e-mailben. További követelmény, hogy a testület eljárása iránti kérelem, melyet a testület elnökéhez kell benyújtani, tartalmazza az alábbiakat:

– a fogyasztó neve, lakóhelye, tartózkodási helye; annak a vállalkozásnak neve és székhelye, vagy telephelye mellyel a fogyasztó vitában áll;

– ha a fogyasztó annál a testületnél kívánja kérelmét benyújtani, amelyiknek az illetékessége a szerződés teljesítésének helyéhez igazodik, akkor a fogyasztónak meg kell jelölnie a szerződés teljesítésének helyét;

– a fogyasztó álláspontját a fennálló vitáról, valamint azokat a tényeket, bizonyítékokat, amik alátámasztják saját álláspontját;

– a fogyasztó azon nyilatkozatát, ami igazolja azt, hogy a vitát megkísérelte rendezni közvetlenül a vállalkozással;

– a fogyasztónak nyilatkoznia kell továbbá arról is, hogy nem kezdeményezett eljárást a vitás ügyében másik békéltető testületnél, nem kezdeményezett közvetítői eljárást, illetve polgári peres eljárást;

– tartalmaznia kell azt, hogy mit kér, milyen döntés meghozatalát várja a testülettől, végül a kérelmen szerepelnie kell a fogyasztó aláírásának.

Mindezek mellett a kérelemhez csatolni kell minden olyan iratot, melyre a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, továbbá azon iratokat is, melyek bizonyítják, hogy a fogyasztó megkísérelte a vita rendezését a vállalkozással, de az eredménytelen maradt.

Tájékoztatjuk, hogy a Szolgáltatót együttműködési kötelezettség terheli a békéltető testületi eljárásban.

Bírósági eljárás

Amennyiben a fogyasztó nem fordul békéltető testülethez, vagy az eljárás nem vezetett eredményre, úgy a fogyasztónak a jogvita rendezése érdekében lehetősége van bírósághoz fordulni.

A pert keresetlevéllel kell megindítani, amelyben az alábbi információkat kell feltüntetni:

– az eljáró bíróságot;

– a feleknek, valamint a felek képviselőinek nevét, lakóhelyét és perbeli állását;

– az érvényesíteni kívánt jogot, az annak alapjául szolgáló tényeknek és azok bizonyítékainak előadásával;

– azokat az adatokat, amelyekből a bíróság hatásköre és illetékessége megállapítható; a bíróság döntésére irányuló határozott kérelmet (kereseti kérelem)

A keresetlevélhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát, amelynek tartalmára bizonyítékként hivatkozik.

Online vitarendezési platform

 1. február 15-én az EU Bizottsága egy új, bíróságon kívüli vitarendezési platformot indított. A platform lehetővé teszi a fogyasztók számára internetes vásárlással kapcsolatos vitáik gyors, bíróság nélkül történő rendezését.

Magyarország is köteles ún. online vitarendezési kapcsolattartó pontot működtetni, ahol minimum két tanácsadónak kell rendelkezésre állnia, akik segítik a vitás feleket, ha az eljárással kapcsolatban kérdésük merülne fel. Ezt a feladatot hazánkban a Budapesti Békéltető Testület látja el.

Az Online vitarendezési platform itt érhető el: http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Megkeresését az kabala@kabalaajandek.hu email címen várjuk.

 • 8 AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK EGYOLDALÚ MÓDOSÍTÁSA

Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Vásárlók Honlapon történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Honlap első használata alkalmával válnak hatályossá Vásárlóval szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

 • 9 TULAJDONJOG FENNTARTÁSA

A vételár teljes kifizetéséig a termék a Szolgáltató tulajdonában marad. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból – a Vásárló birtokába kerül, felelősséggel tartozik a Szolgáltató irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni.

 • 10 FELHASZNÁLÁS TOVÁBBI FELTÉTELEI

10.1. Felelősség

Vásárló a Honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

Szolgáltató kizár minden felelősséget a Honlap használói által tanúsított magatartásért. Vásárló köteles gondoskodni arról, hogy a Honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Vásárló teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

A Vásárlók által a Honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. E szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Az Internet globális jellege miatt Vásárló elfogadja, hogy a Honlap használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe köteles eljárni. Amennyiben a Honlap használatával összefüggő bármely tevékenység a Vásárló államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag Vásárlót terheli a felelősség.

Amennyiben a Vásárló a Honlapon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni a Szolgáltatónak. Ha a Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

Szolgáltató és Vásárló között a jelen Általános Szerződési Feltételek alapján létrejött megállapodás megszűnik, ha a Vásárló törli a regisztrációját, vagy ha a Szolgáltató törli a Vásárló regisztrációját.

10.2. Szerzői jogok

A Honlap egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai és a Szolgáltatás elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog (így különösen védjegyoltalom) alatt állnak. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított Vásárlója a Honlapon, valamint a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Honlap felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

A Honlap tartalmának, valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Honlap használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot Vásárlónak a Honlapon szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Honlap rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának minden elemére, különös tekintettel a www.kabalaajandek.hu domain nevére, az ehhez tartozó aldomainekre, a Szolgáltató által foglalt minden más domainnévre, annak aloldalaira, valamint az internetes reklámfelületeire. Tilos minden olyan tevékenység, amely a Szolgáltató adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha erre a Szolgáltató külön engedélyt ad.

Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a Szolgáltató által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével a Szolgáltató adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

A Szolgáltatás igénybevételével Vásárló elfogadja, hogy a Szolgáltató a Szolgáltatás igénybevétele során a Vásárló által feltöltött adatokat a vonatkozó Adatvédelmi Tájékoztató keretei között bármikor és bárhol, korlátozás és külön díj fizetése nélkül felhasználhatja.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2021.02.01.

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

Kérjük, szíveskedjék figyelmesen elolvasni az alábbi felhasználási feltételeket a www.​kabalaajandek.hu használata előtt.

 1. Bevezető rendelkezések:

A RÉV 2001 Kft. a www.kabalaajandek.hu honlapon keresztül, a honlap látogatása során lehetőséget biztosít arra, hogy a honlap látogatói a termékekkel kapcsolatos információkhoz jussanak.

A RÉV 2001 Kft. lehetőséget teremt továbbá, hogy a www.kabalaajandek.hu honlapra történő

„Belépés”-t követően, a honlap látogatói a honlapot személyre szabottan használhassák. A RÉV 2001 Kft. által, előbbiekben ismertetett tevékenység a továbbiakban: „Szolgáltatás”-ként kerül megjelölésre.

A RÉV 2001 Kft. (továbbiakban: Adatkezelő) ezúton tájékoztatja a www.kabalaajandek.hu honlapon keresztül termékeket vásárló személyeket, a honlap látogatóit, illetve a honlapra belépő személyeket adatkezelési gyakorlatáról. Jelen tájékoztató kiterjed az Adatkezelő által a www.kabalaajandek.hu weboldalon, a szolgáltatás igénybevétele érdekében megadott személyes adatok kezelésére, továbbá minden olyan további eseményre, amelyre Adatkezelő jelen tájékoztató alkalmazását írja elő.

Jelen Adatkezelési tájékoztató az Adatkezelő által követett adatkezelési elveket és gyakorlatot, az Adatkezelő által kezelt személyes adatok típuskörét, az adatkezelés célját, valamint az érintettek jogai gyakorlásának lehetőségeit rögzíti. A tájékoztató a www.kabalaajandek.hu honlap használatára vonatkozó ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi, azzal együttesen értelmezhető. Az Adatkezelő jogosult az ÁSZF módosítása részeként jelen tájékoztatót, az érintettek tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések az ÁSZF-ben meghatározott módon válnak hatályossá. Az Adatkezelő jogosult továbbá jelen tájékoztatót az ÁSZF módosítása hiányában is egyoldalúan módosítani az érintettek tájékoztatása mellett. Ezen módosítások azok közzétételét követő, első használata alkalmával válnak hatályossá az érintettekkel szemben. 

Az Adatkezelési tájékoztató módosítása esetén az Adatkezelő az érintetteket a változásoknak a www.kabalaajandek.hu honlapon történő közzététele útján értesíti, a módosítás hatályba lépését megelőzően legalább 30 nappal. A Szolgáltatás nyújtása során felmerülő adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztatás folyamatosan elérhető a www.kabalaajandek.hu weblap oldalának láblécében.

Jelen Adatkezelési tájékoztató elfogadásával a Szolgáltatást igénybe vevő felhasználó (továbbiakban: érintett), vagy abban az esetben, amennyiben 16. életévet nem töltötte be, a képviseletében eljáró szülő, hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait az Adatkezelő a jelen tájékoztató rendelkezései szerint kezelje. 

 1. Az érintettet megillető jogosultságok, azok érvényesülésének biztosítása:

Az érintettet megillető jogosultságok: Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelő által kezelt személyes adatai vonatkozásában

 • a) az adatkezeléssel összefüggő tényekről az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon (a továbbiakban: előzetes tájékozódáshoz való jog),
 • b) kérelmére személyes adatait és az azok kezelésével összefüggő információkat az Adatkezelő a rendelkezésére bocsássa (a továbbiakban: hozzáféréshez való jog),
 • c) kérelmére személyes adatait az Adatkezelő helyesbítse, illetve kiegészítse (a továbbiakban: helyesbítéshez való jog),
 • d) kérelmére személyes adatai kezelését az Adatkezelő korlátozza (a továbbiakban: az adatkezelés korlátozásához való jog),
 • e) kérelmére személyes adatait az Adatkezelő törölje (a továbbiakban: törléshez való jog).

 

Az érintett jogai érvényesülésének biztosítása: Az Adatkezelő az érintett jogai érvényesülésének elősegítése érdekében megfelelő műszaki és szervezési intézkedéseket tesz, így különösen

 • a) az érintett részére nyújtandó bármely értesítést és tájékoztatást könnyen hozzáférhető és olvasható formában, lényegre törő, világos és közérthetően megfogalmazott tartalommal teljesíti, és
 • b) az érintett által benyújtott, az őt megillető jogosultságok érvényesítésére irányuló kérelmet annak benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, de legfeljebb huszonöt napon belül elbírálja és döntéséről az érintettet írásban, vagy ha az érintett a kérelmet elektronikus úton nyújtotta be, elektronikus úton értesíti.

 

Az Adatkezelő a fentiekben meghatározott jogok érvényesülésével kapcsolatban meghatározott feladatait ingyenesen látja el. Ha az érintett

 • a) a folyó évben, azonos adatkörre vonatkozóan a b)-e) pontban meghatározott jogai érvényesítése iránt ismételten kérelmet nyújt be, és
 • b) e kérelme alapján az Adatkezelő által kezelt személyes adatainak helyesbítését, törlését vagy az adatkezelés korlátozását az Adatkezelő jogszerűen mellőzi, az Adatkezelő az érintett jogainak az a) és b) pontban foglaltak szerinti ismételt és megalapozatlan érvényesítésével összefüggésben közvetlenül felmerült költségeinek megtérítését követelheti az érintettől.

 

Ha megalapozottan feltehető, hogy a b)-e) pontokban meghatározott jogok érvényesítése iránt kérelmet benyújtó személy az érintettel nem azonos személy, az Adatkezelő a kérelmet az azt benyújtó személy személyazonosságának hitelt érdemlő igazolását követően teljesíti.

 • a) Az előzetes tájékozódáshoz való jog

 

Ennek körében az Adatkezelő tájékoztatást nyújt az érintettek számára az adatkezelő megnevezéséről és elérhetőségéről; az adatvédelmi tisztviselő nevéről és elérhetőségéről; a tervezett adatkezelés céljáról; és az érintettet a 2011. évi CXII. törvény alapján megillető jogokról, valamint azok érvényesítésének módjáról, illetve egyéb tájékoztatást is nyújt.

 

1.) Adatkezelő megnevezése, elérhetősége:

Neve: RÉV 2001 Kft.

Elérhetősége: székhely: 8253 Révfülöp, Szőlőskert Ltp. 11. elérhetősége: 8200 Veszprém, Külső-Kádártai út 3. Tesco üzletsor

e-mail cím: kabala@kabalaajandek.hu

cégjegyzékszám: 19-09-506339 adószám: 12814123-2-19

honlap cím: www.kabalaajandek.hu telefonszám:+36 20 981 3169

 

Az Adatkezelő által kezelt adatokhoz az Adatkezelő részéről, Adatkezelő képviseletében eljárva az alábbi munkakört betöltő személyek jogosultak hozzáférni:

 

Bogdán József önálló képviseleti joggal rendelkező ügyvezető

A kezelt adatokkal azok megismerésére jogosult személyek az alábbi adatkezelési műveleteket jogosultak végrehajtani:

 

Adatok törlése, zárolása, helyesbítése, kezelése, megismerése. Az érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos észrevételeivel, panaszaival az alábbi személyhez az alábbi elérhetőségeken fordulhat:

 

Név: Bogdán József ügyvezető

E-mail: kabala@kabalaajandek.hu

 

 • Az adatvédelmi tisztviselő neve, elérhetősége:

Adatkezelőnek adatkezelése során adatvédelmi tisztviselőt a GDPR 37. cikk (1) bekezdésében foglaltakra figyelemmel nem szükséges igénybe vennie, így adatvédelmi tisztviselőt Adatkezelő nem alkalmaz.

 

 • A tervezett adatkezelés célja, adatkezelés köre: Adatkezelő kizárólag személyes adatokat

 

Adatkezelő által kezelt adatok köre:

 

Érintett által, a www.kabalaajandek.hu honlapra történő belépés során, az érintett által önkéntesen, előzetes hozzájárulás útján megadott személyes adatok:

 • Adatkezelés köre: e-mail cím, felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, születési dátum, ország, jelszó
 • Adatkezelés célja: érintett azonosítása, nyomon követése, többi látogatótól, érintettől való megkülönböztetése, kapcsolattartás, érintettek nyilatkozatainak és tevékenységének dokumentálása, naplózása, panaszkezelés, tájékoztató küldése az érintettek számára, illetéktelen személyek blokkolása, kitiltása, hírlevél küldése, a honlap használatának és az Adatkezelő által a honlapon nyújtott szolgáltatások igénybevételének biztosítása, az érintetteknek a honlapról, illetve az Adatkezelő által szervezett rendezvényekről, programokról, így különösen, de nem kizárólagosan a RÉV 2001 Kft. weboldaláról hírlevél, direkt marketing, egyéb hirdetés, ajánlat, tájékoztatás, értesítés, programajánló, információ küldése, az adatok összesített, anonimizált, statisztikai célú felhasználása, felmérések, statisztikák, kimutatások készítése.

Érintett által a www.kabalaajandek.hu honlapon keresztül történő termék vásárlás során önkéntesen, előzetes hozzájárulás útján kötelezően megadott személyes adatok

 • Adatkezelés köre: Az érintett személy személyes adatot az Adatkezelő számára nem ad meg, személyes adatot Adatkezelő nem kezel; Az érintett személy kizárólag a Rév 2001 számára ad meg közvetlenül személyes adatot, mely Kft. Adatkezelő számára jelen tájékoztató III. pontjában foglaltak szerint végez adattovábbítást annak érdekében, hogy Adatkezelő az érintettek részére a jegy vagy bérletvásárlás vonatkozásában számlát állítson ki.

 

A www.kabalaajandek.hu honlapra történő belépés során megadott személyes adatok nem nyilvánosak és harmadik személy számára nem hozzáférhetőek. A jelszó elvesztése, elfelejtése esetén az érintett kérésére az Adatkezelő reprodukálja, illetve módosítja azt.

 

Az oldalon történő bármely adatszolgáltatás önkéntes. Adatkezelő az érintettek személyes adatait minden esetben csak a szükséges mértékben, és a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Adatkezelő által küldött hírlevelekről, amennyiben ezen szándékát az érintett az kabala@kabalaajandek.hu e-mail címre jelzi, azonnal leiratkozhat.

 

4.) Az érintettet a 2011. évi CXII. törvény alapján megillető jogok, valamint azok érvényesítésének módja:

 

Jogainak érvényesítése érdekében az érintett:

 • a) a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (továbbiakban: Hatóság) vizsgálatát kezdeményezheti az Adatkezelő intézkedése jogszerűségének vizsgálata céljából, ha az Adatkezelő az érintett jogainak érvényesítését korlátozza vagy ezen jogainak érvényesítésére irányuló kérelmét elutasítja, valamint
 • b) a Hatóság adatvédelmi hatósági eljárásának lefolytatását kérelmezheti, ha megítélése szerint személyes adatainak kezelése során az Adatkezelő megsérti a személyes adatok kezelésére vonatkozó, jogszabályban vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott előírásokat.
 • Az érintett az Adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat, ha megítélése szerint az Adatkezelő a személyes adatait a személyes adatok kezelésére vonatkozó, jogszabályban vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott előírások megsértésével kezeli. Azt, hogy az adatkezelés a személyes adatok kezelésére vonatkozó, jogszabályban vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott előírásoknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani.
 • A pert az érintett - választása szerint - a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

 

Ha a bíróság a keresetnek helyt ad, a jogsértés tényét megállapítja és az Adatkezelőt a) a jogellenes adatkezelési művelet megszüntetésére,

 1. az adatkezelés jogszerűségének helyreállítására, illetve
 2. az érintett jogai érvényesülésének biztosítására pontosan meghatározott magatartás tanúsítására kötelezi, és szükség esetén egyúttal határoz a kártérítés, sérelemdíj iránti igényről is.

 

A bíróság elrendelheti ítéletének – az Adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő - nyilvánosságra hozatalát, ha az ítélet személyek széles körét érinti, vagy ha a bekövetkezett jogsérelem súlya a nyilvánosságra hozatalt indokolja. Ha az Adatkezelő a személyes adatok kezelésére vonatkozó, jogszabályban vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott előírásokat megsérti és ezzel másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni.

 

Ha az Adatkezelő a személyes adatok kezelésére vonatkozó, jogszabályban vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott előírásokat megsérti és ezzel más személyiségi jogát megsérti, az, akinek személyiségi joga sérelmet szenvedett, az Adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.

 

Az Adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelmet az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

 

Az Adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy az általa végzett adatkezelési műveletek során a személyes adatok kezelésére vonatkozó, jogszabályban vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő kötelezettségek, valamint az adatkezelő jogszerű utasításainak betartásával járt el. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem a személyiségi jogi jogsérelmet szenvedő személy szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

 

A személyes adatokkal összefüggő jogok érvényesítése az érintett halálát követően:

Az érintett halálát követő öt éven belül a 2011. évi CXII. törvény 14. § b)-e) pontjában, illetve - az általános adatvédelmi rendelet hatálya alá tartozó adatkezelési műveletek esetén - az általános adatvédelmi rendelet 15-18. és 21. cikkében meghatározott, az elhaltat életében megillető jogokat az érintett által arra ügyintézési rendelkezéssel, illetve közokiratban vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban foglalt, az adatkezelőnél tett nyilatkozattal - ha az érintett egy adatkezelőnél több nyilatkozatot tett, a későbbi időpontban tett nyilatkozattal - meghatalmazott személy jogosult érvényesíteni.

 

Ha az érintett nem tett fenti bekezdésben meghatározott nyilatkozatnak megfelelő jognyilatkozatot, a Polgári Törvénykönyv szerinti közeli hozzátartozója annak hiányában is jogosult a 2011. évi CXII. törvény 14. § c) pontjában, az általános adatvédelmi rendelet hatálya alá tartozó adatkezelési műveletek esetén az általános adatvédelmi rendelet 16. és 21. cikkében, valamint - ha az adatkezelés már az érintett életében is jogellenes volt vagy az adatkezelés célja az érintett halálával megszűnt - a 14. § d) és e) pontjában, az általános adatvédelmi rendelet hatálya alá tartozó adatkezelési műveletek esetén az általános adatvédelmi rendelet 17. és 18. cikkében meghatározott, az elhaltat életében megillető jogokat érvényesíteni az érintett halálát követő öt éven belül. Az érintett jogainak érvényesítésére az a közeli hozzátartozó jogosult, aki ezen jogosultságát elsőként gyakorolja.

 

Az érintett jogait az (1) vagy (2) bekezdés alapján érvényesítő személyt e jogok érvényesítése - így különösen az adatkezelővel szembeni, valamint a Hatóság, illetve bíróság előtti eljárás - során a 2011. évi CXII. törvény által az érintett részére megállapított jogok illetik meg és kötelezettségek terhelik.

 

Az érintett jogait érvényesítő személy az érintett halálának tényét és idejét halotti anyakönyvi kivonattal vagy bírósági határozattal, valamint saját személyazonosságát - és amennyiben az szükséges, közeli hozzátartozói minőségét - közokirattal igazolja. Adatkezelő kérelemre tájékoztatja az érintett Polgári Törvénykönyv szerinti közeli hozzátartozóját a megtett intézkedésekről, kivéve, ha azt az érintett nyilatkozatában megtiltotta.

 

 • Egyéb tájékoztatás nyújtása:

 

Fentieken túlmenően Adatkezelő tájékoztatást nyújt az adatkezelés jogalapjáról; a kezelt személyes adatok megőrzésének időtartamáról, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól; a kezelt személyes adatok továbbítása vagy tervezett továbbítása esetén az adattovábbítás címzettjeinek a köréről; valamint az adatkezelés körülményeivel összefüggő minden további érdemi tényről.

 

Ezen tájékoztatás teljesítését azonban az elérni kívánt céllal arányosan Adatkezelő késleltetheti, a tájékoztatás tartalmát korlátozhatja, vagy a tájékoztatást mellőzheti, ha ezen intézkedése elengedhetetlenül szükséges Adatkezelő által vagy részvételével végzett vizsgálatok vagy eljárások hatékony és eredményes lefolytatásának, a bűncselekmények hatékony és eredményes megelőzésének felderítésének, a bűncselekmények elkövetőivel szemben alkalmazott büntetések és intézkedések végrehajtásának, a közbiztonság hatékony és eredményes védelmének, az állam külső és belső biztonsága hatékony és eredményes védelmének, így különösen a honvédelem és a nemzetbiztonság vagy harmadik személyek alapvető jogai védelmének biztosításához.

 

 • Az adatkezelés jogalapja:

Jelen tájékoztató szerint történő adatkezelés az érintettek önkéntes hozzájárulásán alapul. Adatkezelő kötelezi magát, hogy semmilyen szankciót nem érvényesít azzal szemben, aki a nem kötelező adatszolgáltatást megtagadja. Az érintettek a hozzájárulást a www.kabalaajandek.hu honlap használatára vonatkozó ÁSZF elfogadásával, valamint jelen Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadásával adják meg. 

 

Az Adatkezelő által kezelt személyes adatokat az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése, vagy az Adatkezelő, illetve harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön hozzájárulás nélkül, valamint az Adatalany hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti. Az Adatkezelő ún. érdek-mérlegelési teszt alkalmazásával jogosult eldönteni a jelen bekezdésben meghatározott adatkezelés megvalósítását. Az érdek-mérlegelési teszt egy három lépcsős folyamat, melynek során azonosítani kell az Adatkezelő jogos érdekét, valamint a súlyozás ellenpontját képező adatalanyi érdeket és az érintett alapjogot, végül a súlyozás elvégzése alapján meg kell állapítani, hogy kezelhető-e a személyes adat.

 

 • A kezelt személyes adatok megőrzésének időtartama, ezen időtartam meghatározásának szempontjai:

A fenti pontban feltüntetettek szerint kezelt adatok kezelésének megszűnésére okot adhat az adatoknak az érintett által kezdeményezett törlése, az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatás megszüntetése, valamint a bíróságok, más hatóságok adattörlést, adatmegsemmisítést elrendelő végrehajtható ítélete, határozata. Adatkezelő a szolgáltatás nyújtása céljából a fenti pontban foglaltak szerint, az érintett személyes adatait az érintett hozzájárulásának visszavonásáig kezeli.

 

5.3.) A kezelt személyes adatok továbbítása vagy tervezett továbbítása esetén az adattovábbítás címzettjeinek a köre:

 

5.3.1. Adatkezelő által igénybe vett adatfeldolgozó megnevezése, elérhetősége:

 

Az Adatkezelő informatikai rendszerének üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében, adatkezelése során az alábbi, megbízásából eljáró, személyes adatokat kezelő adatfeldolgozót veszi igénybe:

 Rév 2001 Kft.

Feldolgozott adatok köre: vezetéknév, keresztnév, felhasználói név, e-mail cím, születési dátum, ország, jelszó.

 

Az adattovábbítás célja:

Érintett azonosítása, nyomon követése, többi látogatótól, érintettől való megkülönböztetése.

 • Kapcsolattartás
 • Érintettek nyilatkozatainak és tevékenységének dokumentálása, naplózása.
 • Panaszkezelés
 • Tájékoztató küldése az érintettek számára.
 • Illetéktelen, személyek blokkolása, kitiltása.
 • Hírlevél küldése.
 • A honlap használatának és az Adatkezelő által a honlapon nyújtott szolgáltatások igénybevételének biztosítása.
 • Az érintetteknek a honlapról, illetve az Adatkezelő által szervezett rendezvényekről, programokról.
 • így különösen, de nem kizárólagosan a RÉV 2001 Kft. hírlevél, direkt marketing, egyéb hirdetés, ajánlat, tájékoztatás, értesítés, programajánló, információ küldése.
 • Az adatok összesített, anonimizált, statisztikai célú felhasználása, felmérések, statisztikák, kimutatások készítése.
 • Az oldal megjelenítésének perszonalizálása.
 • Adatkezelő által nyújtott játékban való részvétele az érintettnek.

 

5.3.2. Adatkezelő által végzett adattovábbítás: Adatkezelő az alábbiakban feltüntetett harmadik személyek számára, az alábbiakban feltüntetett célból és körben teszi hozzáférhetővé az érintett személyek személyes adatait.

 

Google Analytics

Az érintett jelen tájékoztató elfogadásával tudomásul veszi, hogy a www.kabalaajandek.hu honlapon végzett felhasználói tevékenység rögzítésére és vizsgálatára, a honlap fejlesztése céljából, közelebb kerülve ezzel az oldal céljainak eléréséhez, az alábbi webanalitikai eljárást alkalmazza Adatkezelő: A Google LLC által biztosított webanalitikai eszköz, amely a weboldal látogatóiról készít és prezentál részletes statisztikát. Fő célkitűzése, hogy az Adatkezelőnek segítséget nyújtson annak érdekében, hogy pontosabb képet kapjon a www.kabalaajandek.hu látogatóinak tevékenységéről, azáltal, hogy megmutatja, a látogatók honnan kattintottak át, mennyi időt töltenek a weboldalon, illetve hogy földrajzilag hol találhatók.

 

A Google Analytics (GA) által használt adatok:

 

5.3.2.1. a HTTP(S) protokollon keresztül kapott protokolladatok, melyek a GA használatával összefüggésben gyűlnek össze technikai okokból, mint például operációs rendszer, és böngésző program adatai, továbbá a weboldal elérését megelőző weboldal (link), valamint a látogatás napja, ideje;

 

5.3.2.2. a GA számára azon cookie-k által tárolt adatok, melyek a felhasználó eszközén találhatóak, különösképpen az egyedi látogatói azonosító, mely a visszatérő látogatók felismerésére hívatott;

 

5.3.2.3. azon adatok, melyeket a GA elemzőeszköze által létrehozott és anonimizált felhasználói profilok tárolnak. Ide tartoznak a honlap-használattal összefüggő adatok, mint látogatás, annak gyakorisága, és az ezzel töltött idő, melyek függetlenül előállított adatok.

 

A www.kabalaajandek.hu üzemeltetőjének, így Adatkezelőnek a nevében a weboldal használatának értékeléséhez, az azon végzett tevékenységekről szóló jelentések összeállításához, és a tevékenységekre valamint használatra vonatkozó további szolgáltatások nyújtása érdekében a weboldal üzemeltetőjének, így Adatkezelőnek a részére a GA felhasználja a fenti információkat. A GA a szolgáltatás védelme és a látogatók földrajzi pozíciójának meghatározására használja az érintett operációs rendszerének, böngésző programjának adatait.

 

Ezen adatok névtelenül általában Egyesül Államokbeli Google-szerveren kerülnek tárolásra. Az eljárás során a Google adatfeldolgozóként jár el. Székhelye az USA-ban található, és az EU-USA Adatvédemli Pajzs (Privacy Shield) szerint minősített:

https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active.

 

A Privacy Shield vonatkozásában az EU Bizottságának hatályos megfelelőségi határozata:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:32016D1250

 

Az üzemeltető, így Adatkezelő szerverén anonimizálásra kerülnek az érintett böngészőjének, operációs rendszerének adatai, mielőtt a Google felé továbbításra kerülne. Kivételesen előfordulhat, hogy az érintett böngészőjének, operációs rendszerének adatai a Google szerverére kerülnek, ahol anonimizálják.

 

Az 5.3.2.1) pont alatt meghatározott adatok tárolási ideje 14 hónap. Az 5.3.2.2. pont alatt meghatározott adatok tárolási ideje tekintetében lásd a „Cookie-k” részt. Az 5.3.2.3. pont alatti adatok tárolási ideje ugyancsak 14 hónap.

 

A jogalapot jelen adatfeldolgozáshoz a GDPR 6. cikk (1) a) pontja képezi. Az érintett személy böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja a cookie-k tárolását. Adatkezelő felhívja azonban az érintett figyelmét, hogy ezen opciót használva nem lesz képes a www.kabalaajandek.hu weboldal valamennyi funkcióját teljes mértékben használni. Az alábbi linkre kattintva megakadályozhatja a GA általi adatgyűjtést. Itt egy leiratkozó cookie elhelyezésére kerül sor, mely a jövőbeni honlapra történő látogatása során akadályozza meg az adatgyűjtést:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

 

További Felhasználási feltételekkel és adatvédelemmel kapcsolatos információ a Google honlapján érhető el az alábbi linken: https://policies.google.com. A fenti adatok megadása nem kötelező, nem alapul sem jogszabályi, sem szerződéses kötelezettségen, szerződéskötésnek sem előfeltétele, ilyen esetben azonban nem áll módunkban a GA alkalmazásával webanalitikát végezni. Ezen adatokkal kapcsolatban automatizált döntéshozatalra nem kerül sor.

 

 

5.4.Az adatkezelés körülményeivel összefüggő minden további érdemi tény:

 

5.4.1. Adatbiztonsági intézkedésekről szóló tájékoztatás: A kezelt személyes adatok védelméről szoftveres és hardveres védelem gondoskodik.

Adatkezelő az illetéktelen személyek kitiltására tűzfalat használ. A személyes adatok az érintett e-mail szolgáltatójának biztonsági beállításai által kerülnek levédésre. Fentieken túl a www.kabalaajandek.hu weboldal https kommunikációt használ. Ennek megfelelően Adatkezelő által valamennyi, az érintett által megadott személyes adat titkosításra kerül, az visszafejthetetlenné válik.

 

5.4.2. Cookie-k alkalmazása, hozzájárulás a cookie-k használatához, cookie beállításokhoz A felhasználói élmény fokozása, a szolgáltatásban rejlő lehetőségek kihasználása érdekében különféle cookie-k elhelyezésére kerülhet sor jelen tájékoztatóban meghatározottak szerint. A cookie kis adacsomag, amely az Adatkezelő által meghatározott információtartalmat gyűjti, illetve tárolja.

 

Az Adatkezelő által az érintett végfelhasználói készülékén elhelyezett munkamenetre szóló cookie a böngésző bezárásával törlődik. Az Adatkezelő által az érintett végfelhasználói készülékén tartósan elhelyezett böngésző cookie a készülék merevlemezére kerül, és az internetes böngésző bezárása után is megmarad a cookie manuális törléséig. Az Adatkezelő által az érintett végfelhasználói készülékén elhelyezett, jelen tájékoztatóban meghatározott böngésző cookie-k bármikor törölhetőek a készülékről, a böngésző megfelelő beállításainak kiválasztásával pedig visszautasítható a cookie-k használata, ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy az érintett nem fogja tudni kihasználni az adott szolgáltatás összes funkcióját. Minden egyes böngészőben, illetve végfelhasználói készüléken külön-külön szükséges a letiltást végrehajtani. 

 

A cookie-k kezelésére általában a böngészők eszközök/ beállítások menüjében az adatvédelem beállításai alatt van lehetőség. Az Adatkezelő által az érintett végfelhasználói készülékén elhelyezett flash cookie a készülék merevlemezére kerül és annak törléséig vagy a flash plug-in kitiltásáig gyűjt adatokat. A flash cookie végleges törléséről az alábbi oldalakon olvashat bővebben: http://javascriptprog.hu/2011/02/28/flash-cookie-1-resz-megosztott-helyi-objektum/ (magyar nyelven)

 

Az Adatkezelő szervere tárolja az érintett internet-böngészőjének a nevét, a weboldal címét, ahonnan a www.kabalaajandek.hu honlapra látogatott, a weboldalakat, amelyeket a www.kabalaajandek.hu honlapról felkeresett, az érintett e-mail címét, valamint a látogatás dátumát és időtartamát is.

 

Adatkezelő az érintett által látogatott weboldalakból, az internet-szolgáltató adataiból, a látogatás dátumából, időtartamából a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az Adatkezelő ezen adatokat nem kapcsolja össze más személyes adatokkal, azokat kizárólag látogatottsági statisztikák elkészítésére használja. Ezen adatok felvétele és tárolása a honlap működésének sajátossága, kezelésük technikailag elengedhetetlen, kizárólag statisztikai célokból történik.

 

 1. Hozzáféréshez való jog: Az Adatkezelő az érintett kérelmére, tájékoztatást ad az érintettre vonatkozó, általa kezelt adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Adatfeldolgozó nevéről, címéről, az adatkezeléssel összefüggő

tevékenységéről. Bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetve jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkereshetik az Adatkezelőt tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett. 

 

Az Adatkezelő a megkereső szerv részére – amennyiben a pontos célt és az adatok körét megjelölte – a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat rendelkezésre bocsátja. Az Adatkezelő köteles a helyesbítés, illetve tájékoztatás iránt előterjesztett kérelemnek, annak benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.

 

 1. Helyesbítéshez való jog: Az Adatkezelő, ha az általa kezelt személyes adatok pontatlanok, helytelenek vagy hiányosak, azokat - különösen az érintett kérelmére - haladéktalanul pontosítja vagy helyesbíti, illetve, ha az az adatkezelés céljával összeegyeztethető, az érintett által rendelkezésére bocsátott további személyes adatokkal vagy az érintett által a kezelt személyes adatokhoz fűzött nyilatkozattal kiegészíti (a továbbiakban együtt: helyesbítés).

 

Adatkezelő mentesül fentiekben meghatározott kötelezettsége alól, ha

 1. a pontos, helytálló, illetve hiánytalan személyes adatok nem állnak rendelkezésére és azokat az érintett sem bocsátja a rendelkezésére, vagy
 2. az érintett által rendelkezésére bocsátott személyes adatok valódisága kétséget kizáróan nem állapítható meg.

 

Ha az Adatkezelő az általa kezelt személyes adatokat helyesbíti, annak tényéről és a helyesbített személyes adatról tájékoztatja azt az érintettet, aki részére a helyesbítéssel érintett személyes adatot továbbította.

 

 1. d) Az adatkezelés korlátozásához való jog:

 

 • a) ha az érintett vitatja az Adatkezelő által kezelt személyes adatok pontosságát, helytállóságát vagy hiánytalanságát, és a kezelt személyes adatok pontossága, helytállósága vagy hiánytalansága kétséget kizáróan nem állapítható meg, a fennálló kétség tisztázásának időtartamára,
 • b) ha az adatok törlésének lenne helye, de az érintett írásbeli nyilatkozata vagy az Adatkezelő rendelkezésére álló információk alapján megalapozottan feltételezhető, hogy az adatok törlése sértené az érintett jogos érdekeit, a törlés mellőzését megalapozó jogos érdek fennállásának időtartamára,
 • c) ha az adatok törlésének lenne helye, de az Adatkezelő vagy más közfeladatot ellátó szerv által vagy részvételével végzett, jogszabályban meghatározott vizsgálatok vagy eljárások - így különösen büntetőeljárás - során az adatok bizonyítékként való megőrzése szükséges, ezen vizsgálat vagy eljárás végleges, illetve jogerős lezárásáig,
 • d) ha az adatok törlésének lenne helye, de dokumentációs kötelezettség teljesítése céljából az adatok megőrzése szükséges, az adatkezelői és az adatfeldolgozói nyilvántartásban, valamint az elektronikus naplóban rögzített adatokat a kezelt adat törlését követő tíz évig, az adatkezelés korlátozásához való jog érvényesülése érdekében az Adatkezelő az alábbiakban meghatározott adatkezelési műveletekre korlátozza az adatkezelést: Az adatkezelés korlátozásának időtartama alatt a korlátozással érintett személyes adatokkal az Adatkezelő, a tároláson túl egyéb adatkezelési műveletet kizárólag az érintett jogos érdekének érvényesítése céljából vagy törvényben, nemzetközi szerződésben, illetve az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározottak szerint végezhet. Az a) pontban meghatározott adatkezelési korlátozás megszüntetése esetén az Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról az érintettet előzetesen tájékoztatja.
 • e) A törléshez való jog: A törléshez való jog érvényesítése érdekében az Adatkezelő haladéktalanul törli az érintett személyes adatait, ha

 

 1. az adatkezelés jogellenes, így különösen, ha az adatkezelés aa) a 2011. évi CXII. törvény 4. §-ban rögzített alapelvekkel ellentétes,
 2. ab) célja megszűnt, vagy az adatok további kezelése már nem szükséges az adatkezelés céljának megvalósulásához,
 3. ac) törvényben, nemzetközi szerződésben vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott időtartama eltelt, vagy
 4. ad) jogalapja megszűnt és az adatok kezelésének nincs másik jogalapja,
 5. az érintett az adatkezeléshez adott hozzájárulását visszavonja vagy személyes adatainak törlését kérelmezi,
 6. az adatok törlését jogszabály, az Európai Unió jogi aktusa, a Hatóság vagy a bíróság elrendelte, vagy
 7. a 2011. évi CXII. törvény 19. § (1) bekezdés b)-d) pontjában meghatározott időtartam eltelt.

 

Az érintett kérheti az általa megadott személyes adatok törlését. Az Adatkezelő törölheti az érintett által megadott személyes adatokat, ha az érintett ezt kéri, vagy ha az Adatkezelő a honlap szolgáltatásainak elérését, igénybevételét súlyos jogszabálysértés vagy a honlap használatára vonatkozón ÁSZF megsértése miatt megtiltja. Adatkezelő által automatikusan gyűjtött személyes adatok vonatkozásában a naplófájlokról statisztika készül és a napló-állományok maximum egy évig kerülnek tárolásra az Adatkezelő szerverén. Az érintett személyes adatait szankció szerűen vagy inaktivitás esetén az Adatkezelő jogosult törölni. 

 

Adatkezelő az érintett személyes adatait akkor is törli, ha azok kezelése jogellenes, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje

lejárt; azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte; vagy ha az adatkezelés hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki.

Az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatás megszűnésével a jogszabályban előírt (pl. számviteli) kötelezettségek teljesítéséhez szükséges adatok kivételével – az Adatkezelő törli az érintettnek a szolgáltatáshoz kapcsolódóan kezelt személyes adatait. A szolgáltatás átnevezése, átalakítása, más

szolgáltatással való egyesítése nem jelenti a szolgáltatás megszűnését. Törlés helyett az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt adatot kizárólag addig kezeli az Adatkezelő, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárja.

III. Külső szolgáltatók tevékenysége:

Fizetést biztosító külső szolgáltatók: Az érintett által a www.kabalaajandek.hu honlapon keresztül történő termékek vásárlása során a termék díj kifizetése a Simple Pay by OTP Bank Nyrt. által rendelkezésre bocsátott és üzemeltetett rendszeren keresztül történik. A Simple Pay by OTP Bank Nyrt. számára az érintett által megadott személyes adatokat a Simple Pay by OTP Bank Nyrt. saját adatvédelmi irányelvei szerint kezeli, a fizetést biztosító szolgáltató adatkezelési tájékoztatójában részletezettek szerint. Adattovábbítást Adatkezelő a Simple Pay by OTP Bank Nyrt. számára nem végez.

Az érintettel történő elszámolás céljából (számla kiállítása érdekében) a Simple Pay by OTP Bank Nyrt. a KBOSS.hu Kft. (www.szamlazz.hu) részére adattovábbítást végez, melynek során az érintett által a jegy, vagy bérletvásárlás során megadott vezetéknevet, keresztnevet, jogi személy nevét, illetve lakcímet/székhelyet továbbítja.

Az adattovábbítást követően a KBOSS.hu Kft. az érkezett adatokat Adatkezelő részére továbbítja, aki Dr. Pályi Zoltán ügyvezető által képviselt FTA Control Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 7623 Pécs Megyeri tér 1.B. ép. fszt.9., cégjegyzékszám: 02-09-081719, adószám: 25348071-2-02) részére továbbítja a kiállított elektronikus számlák lekönyvelése céljából.

SIMPLEPAY by OTP

Magyar nyelvű nyilatkozat

Tudomásul veszem, hogy a(z) [Kereskedő cégneve] ([székhelye]) adatkezelő által a(z) [Fizetési Elfogadóhely webcíme] felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: [Kereskedő által továbbított adatok megnevezése]

Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

Angol nyelvű nyilatkozat

I acknowledge the following personal data stored in the user account of [Company Name] ([Company address]) in the user database of [Paying Acceptance Web site] will be handed over to OTP Mobil Ltd. and is trusted as data processor. The data transferred by the data controller are the following:

[data transmitted by the trader]

The nature and purpose of the data processing activity performed by the data processor in the SimplePay Privacy Policy can be found at the following link: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

Kelt: Budapest, 2021.02.01. napján

RÉV 2001 Kft.

Képv.: Bogdán József ügyvezető